KAYSERİ / MELİKGAZİ - Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eğribucak Mah.Eğribucak Cad.No47 Melikgazi/KAYSERİ
Vizyon
Millî, manevî, ahlâkî, insânî ve kültürel değerleri benimseyen; okuyan, düşünen, yorumlayan, araştıran ve sorgulayan; insanlığa karşı sorumluluk bilinci taşıyan, yapıcı, üretken; çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; bilimin ve hikmetin yolundan giden; medeniyetimizin değerlerine sahip çıkıp geliştiren ve yaygınlaştıran marka şahsiyetler yetiştiren bir eğitim kurumu olmak. Tüm öğrencilerimizi akademik, sosyal, kültürel, ve ahlaki açıdan önder, düşünen, sorgulayan ve yaşayan bireyler olarak yetiştiren, ülkesinde öncü çevresine örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Eğitim ve öğretim ortamlarını yenileyip, geliştirerek eğitim teknolojilerinin öğrenme sürecinde etkin kullanılmasını sağlamak. Öğrencilerin çok yönlü gelişimini sağlamak amacıyla yerel ve ulusal düzeyde bilimsel, meslekî, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek ve onların katılımlarını sağlamak. Öğrencilerin kendileri ile ilgili karar alma süreçlerinde etkin olarak yer almalarını sağlayıp, veli ve okul yönetimi arasındaki ilişkileri daha kapsamlı ve verimli bir hale getirmek. Öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olmakla birlikte dini ilimlerden de mahrum kalmadan, değerlerine sahip çıkan doğru bilginin kaynağına gidebilen bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam Öğretim
İngilizce Arapça
Ulaşım belediye otobüsüyle sağlanmaktadır.
Okulumuza öğrenci servis hizmeti verilmektedir.
Eğribucak Mah.Eğribucak Cad.No:47 Melikgazi/KAYSERİ
4 Km
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019-2020 YILI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZDEN: 65 ÖĞRENCİMİZİN 37 TANESİ ÜNİVERİTEYE YERLEŞMİŞ OLUP 28 TANEDE MEZUNİYETE BIRAKMIŞTIR. * 5 TIP FAKÜLTESİ * 4 DİŞ HEKİMLİĞİ * 2 HUKUK FAKÜLTESİ * 5 İLAHİHAT FAKÜLTESİ * 4 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ * 7 SAĞLIK BİLİMLERİ * 4 PSİKOLOJİK PDR * 8 EĞİTİM FAKÜLTESİ
%56,92
Sportif Etkinlikler
Wushu (kung-fu) Türkiye Şampiyonasında TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ. 2019-2020 TÜRKİYE ZEKA VAKFI ANKARA BÖLGE FİNALİ KATILIMI 2019-2020 TÜRKİYE ZEKA VAKFI KAYSERİ İL BİRİNCİLİĞİ 2019-2020 Satranç Kayseri Birinciliği. 2019-2020 Voleybol Kayseri İl Üçüncülüğü. 2018-2019 Satranç Kayseri İkinciliği.
2018-2019 TÜBİTAK 2204 MATEMATİK BRANŞINDA BÖLGE FİNALLERİ DERECESİ
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
* ERASMUS K101 PROJESİ * ETWİNNİG, KÜLTÜRÜMLE KÜLTÜRLEN / CULTURED BY CULTURE (LİSE KATEGORİSİ) * ETWİNNİG, ESKİ SOKAK OYUNLARINI OYNAYALIM VE KÜLTÜRLERİMİZİ ÖĞRENELİM- ORTAOKUL(LET´S PLAY OLD STREET GAMES AND EXCHANGE OUR CULTURES)